34. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi
BİLDİRİ KONTROL LİSTESİ

Hakem değerlendirme süreci tamamlanarak kongreye gönderilen bildiri listesidir. Liste her gün güncellenmektedir !

Sorumlu YazarBildiri AdıYayım TercihiKurum/ÜniversiteBirimBölümİl Merkezi
1)Arş. Gör. Muhammed TAŞOVATirsi (Alosa fallax nilotica) Balığı Kurutma İşlemlerinin Enerji ve Kalite Analizleri1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınTokat Gaziosmanpaşa ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği BölümüTokat
2)Dr Yasemin VURARAKYarı Mekanize Hasada Uygun Susam Yetiştiriciliğinde Karar Verme Aşamaları2. Bildiri kitabında sadece tam metin yayımlansınDoğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, AdanaTarımsal Makinaları ve Teknolojileri Bölümü Ar-Ge ve İnovasyon MerkeziBölümüAdana
3)Öğr. Gör. Ergün ÇITILTanelik Mısır Üretiminde Farklı Ekim Yöntemlerinin Enerji Verimliliğinin
Değerlendirilmesi
1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınSelçuk ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiKONYA
4)Prof. Dr. Gıyasettin ÇİÇEKFarklı Çay (Camellia sinensis L.) Hasat Yöntemlerinin Hasat Giderlerinin Belirlenmesi ve Masraf Analizi Üzerine Bir Araştırma4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Çanakkale Onsekiz Mart ÜnivesitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiÇanakkale
5)YL Öğr. Ersin SAMIKIRANŞeftali (Prunus persica L.) Üretiminde Kültürel Uygulamalar ve Bunların Mekanizasyon Kullanım Durumunun Belirlenmesi: Çanakkale-Lapseki Örneği3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiÇanakkale
6)Dr. Muammer YALÇINKoruyucu Toprak İşleme Kapsamında Yalova Yöresi Elma Bahçelerinde Sıra Üzeri Yabancı Ot Mücadele Yöntemlerinin Karşılaştırılmasının Mekanizasyon Maliyetleri Açısından İncelenmesi4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma EnstitüsüYalova
7)Doç. Dr. İlknur ALİBAŞFarklı Kurutma Tekniklerinin Avokado Yapraklarının Kurutma, Termal ve Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkisi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınBursa Uludağ ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği BölümüBursa
8)Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak BÜYÜKCANTarımda Nesnelerin İnterneti (IoT) Kullanımı1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüÇanakkale
9)Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Burak BÜYÜKCANTarım 5.0: Tarımda Yeni Bir Dijitalleşme Düzeyi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüÇanakkale
10)Doç. Dr. Taner YILDIZMekanik ve Pnömatik Üniteli Fındık Toplama Makinalarıyla Çalışmada İşgücü Gereksinimleri, İş Başarıları ve Hasat Masrafları1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınOndokuz Mayıs ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüSamsun
11)Dr. Bahar DİKENBitkisel ve Hayvansal Atıklardan Biyohidrojen Üretimi2. Bildiri kitabında sadece tam metin yayımlansınTÜBİTAKAnkara
12)Doç. Dr. Selçuk UĞURLUAYSusam Hasadı için Disk Bıçaklı Kesim Sisteminin Geliştirilmesi ve Kesim Kalitesinin Belirlenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınHatay Mustafa Kemal ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği BölümüHatay
13)Zir. Yük. Müh. Dilara GERDAN KOÇBir Otonom Tarım Aracının Yazılım Geliştirme Aşamaları ile Yörünge Planlamasında Kullanılan Klasik Yöntemler ve Sezgisel Yapay Zekâ Algoritmalarının İncelenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiAnkara
14)Prof. Dr. Ebubekir ALTUNTAŞAmasya İlinin Tarımsal Mekanizasyon Düzeyinin 2016-2020 yılları arasındaki değişiminin incelenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınTokat Gaziosmanpaşa ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiTokat
15)Dr. Öğr. Üyesi Yusuf DİLAYMakine Yardımıyla Elma Toplamada Çalışma Duruşlarının Reba Yöntemi ile Analizi ve Ergonomik Risk Değerlendirmesi3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Karaman
17)Prof. Dr. Ebubekir ALTUNTAŞZonguldak İlinde Organik ve Geleneksel Fındık Yetiştiriciliği Yapan İşletmelerin Tarımsal Mekanizasyon Durumu1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınTokat Gaziosmanpaşa ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiTokat
18)Doç. Dr. Mehmet Fırat BARANBuğday Yetiştiriciliğinde Enerji Verimliliği ve Sera Gazı Emisyonunun Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Siirt üniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiSiirt
19)Zir. Yük. Müh. Aysun İĞDECİKiraz Domateste Bazı Kalite Kriterlerinin Vis/NIR Yansıma Spektroskopisi Kullanarak Tahmin Edilmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim EnstitüsüTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim DalıÇanakkale
20)Zir. Yük. Müh. Cihat GEDİKDikey Toprak Frezesinde Yapısal ve İşletme Parametrelerindeki Değişimin Tork ve Çeki Kuvveti Üzerine Etkisinin Toprak Kanalında Belirlenmesi 1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınOndokuz Mayıs ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiSamsun
21)Zir. Yük. Müh. Begüm ArkainMeyve ve Sebze Kurutmada Kullanılan Ön işlemlerin Etkileri1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiÇanakkale
22)Prof. Dr.  Davut KARAYELBir Mekanik Hassas Ekici Düzenin Ekim Kalitesinin EDEM ile Simülasyonu4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Akdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiAntalya
23)Dr. Öğrencisi Burcu AKSÜTLimon (Citrus limon L.) Dilimlerinin Kurutulmasında Ön işlem ve Kurutma Sıcaklıklarının Enerji ve Kalite Özelliklerine Etkisi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınTokat Gaziosmanpaşa ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği BölümüTokat
24)Prof. Dr. Ahmet İNCEYeşillenme Sendromundan Etkilenen Soyalarda Sap Kesme Direncinin Belirlenmesi 1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇukurova ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüAdana
25)Dr. Mehmet Emin BİLGİLİMeyve Bahçelerinin Don Riskine ve Koruyucu Makinalara Ait Bazı Parametrelerinin Belirlenmesi4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü AdanaTarım Makinaları ve Teknolojileri BölümüAdana
26)Doç. Dr. Nuri ÇAĞLAYANBir Süt Çiftliği için Şebekeye Bağlı Çatı Tipi Fotovoltaik Sistemin Teknik ve Ekonomik Analizi4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Akdeniz ÜniversitesiMühendislik FakültesiMekatronik MühendisliğiAntalya
27)Doç. Dr. H. Kürşat ÇELİKArtırılmış Gerçeklik Teknolojisinin Tarım Makineleri Alanı Ders Kitabına Entegrasyonu Uygulama Örneği4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Akdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiAntalya
28)YL Öğr. Samet Kaya DURSUNYer Elmasının (Heliantus tuberosus L.) Enerji ve Kalite Değerlerine Kurutma Yöntemi ve Ön İşlemin Etkisi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınTokat Gaziosmanpaşa ÜniversitesiLisansüstü Eğitim EnstitüsüBiyosistem MühendisliğiTokat
29)Öğr. Gör. Erdem YILDIZSera Robotlarında Kullanılan Kontrolör Teknolojileri1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınAkdeniz ÜniversitesiMeslek YüksekokuluElektronik ve Otomasyon BölümüAntalya
30)Doç. Dr. Türker SARAÇOĞLUKurutulmuş Trabzon Hurması Meyvesinin Bazı Fiziko-Mekanik Özelliklerinin Belirlenmesi3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Aydın Adnan Menderes ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiAydın
31)Doç. Dr. Emrah KUŞKinoa ve Amarant Hasat Artıklarından Üretilen Biyoyakıt Peletlerin Termal Analizi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınIğdır ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiIğdır
32)Doç. Dr. Emrah KUŞKağızman Uzun Elmasının Optimum Hasat Zamanının Belirlenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınIğdır ÜniversitesiZiraat FakültesiBiyosistem MühendisliğiIğdır
33)Elektrik-Elektronik Müh. Serhat ÇİNDEMİRGps tabanlı makine öğrenimiyle güçlendirilmiş güneş takip algoritması1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınRollmech AutomotiveBursa
34)Prof. Dr. Zeliha BEREKET BARUTTürkiye’de Şeritvari Toprak İşleme ve Ekim Uygulamaları4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Çukurova ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiAdana
35)Dr. Öğr. Üyesi Yusuf DİLAYKültivatör Aktif Kısımlarının Sonlu Elemanlar Yöntemi İle Mukavemet Analizi3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Karamanoğlu Mehmetbey ÜniversitesiTeknik Bilimler Meslek YüksekokuluMakine ve Metal TeknolojileriKaraman
36)Prof. Dr. Can ERTEKİNSüt Sığırcılığı İşletmelerinde Mekanizasyona Bağlı Enerji Kullanımı: Antalya İli Elmalı İlçesi Örneği4. Kitap Bölümü (chapter) olarak yayımlansın (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Akdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiAntalya
37)Prof. Dr. Can ERTEKİNKurutulmuş Mandalina ve Portakal Dilimlerinin Depolanması Üzerine Bir Araştırma1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınAkdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri MühendisliğiAntalya
38)Prof. Dr. TUNA DOĞANDereotu (Anethum Graveolens L.) Ekim Yöntemlerini İyileştirme Olanakları3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Isparta Uygulamalı Bilimler ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği
Isparta
39)Prof. Dr. Murad ÇANAKCIBitkisel Artıkların Değerlendirilmesinde Kullanılan Bazı Makinaların Maliyetlerinin Belirlenmesi: Akdeniz Üniversitesi Kampus Alanları Örneği3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Akdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiAntalya
40)Prof. Dr. Habib KOCABIYIKTek Dane Ekim Makinaları Tohum ve Gübre Üniteleri İçin Elektronik Hareket ve Kontrol Sistemi Tasarımı1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınÇanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiÇanakkale
41)Elektrik-Elektronik Müh. Burak DÜRMÜŞLi-Ion (Lityum – İyon) Pillerin Aşırı Şarj ve Deşarj Durumlarından Kaynaklı Oluşabilecek Sorunlara Karşı Bir Elektronik Sistem Tasarlanması ve Şarj Balans Devrelerinin İncelenmesi2. Bildiri kitabında sadece tam metin yayımlansınRollmech AutomotiveAr-GeBursa
42)Zir. Yük. Müh. Sadık Oğuz YILDIZTraktörlerde Kuyruk Mili Gücündeki Kayıp Oranının Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)TAMTESTTraktör ve İş Makinaları BölümüAnkara
43)Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Zahid MALASLISıcaklık Kontrollü Mikrodalgada Kurutulan Mor Havuç Dilimlerinin Renk Kalitesi ve Enerji Tüketim Değerlerinin Belirlenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınNecmettin Erbakan ÜniversitesiEreğli Ziraat FakültesiBiyosistem Mühendisliği BölümüKonya
44)Zir. Yük. Müh. Sinem SEYHANDikey Tarım Tesislerinde Yapay Aydınlatma Prensipleri3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Ankara ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüAnkara
45)Arş. Gör. T. Göktürk SEYHANTürkiye’de Dikey Tarım ve Gelecek Perspektifi3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Ankara ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüAnkara
46)Arş. Gör. T. Göktürk SeyhanYapay ve Ek Aydınlatma İçin Kullanılan Armatürlerin Teknik Analizi3. Tarım Makinaları Bilimi dergisine makale olarak gönderilsin (Bildiri kitabında özet yayımlanır)Ankara ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüAnkara
47)Arş. Gör. Hasan YILMAZÇam Ormanı İğne Yaprağı Artıklarının Temel Peletleme Parametrelerinin Belirlenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınAkdeniz ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği BölümüAntalya
48)Dr.  H. Emre AKMANTavuk Gübresi Atıkları ile Dallı Darı Bitkisinden Biyogaz Üretimi ve Birlikte Anaerobik Parçalanma Prosesinin Modellenmesi1. Bildiri kitabında sadece özet yayımlansınIsparta Uygulamalı Bilimler ÜniversitesiZiraat FakültesiTarım Makinaları ve Teknolojileri MühendisliğiIsparta
Tarım Makinaları Bilimi Dergisi

MAKALE GÖNDERİMİ

Kongremize katılım sağlayarak tam metin makalelerini Tarım Makinaları Bilimi Dergisine sunmak isteyen katılımcılarımızın hazırlıklarını tamamladıklarında DERGİPARK üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.